Aku buat Diet Atkins TURUN SIKIT JE!

Isnin, 21 Oktober 2019

Assalamualaikum!

Hah buat ape tu? Mesti tengah makan kan, seronok kan jadi orang kurus makan banyak pun berat dok taraa tu ja. Macam nik ni, terlebih makan sikit ja rasa naik macam berkilo-kilo. Rasa berdosa pada diri bila makan banyak. Tapi time tengah makan tu, syokkkk.

Tengah bulan september ritu, nik cuba buat diet atkins balik, Oh untuk info korang dulu nik pernah buat atkins turun 9 KILO TANPA SENAMAN DALAM MASA 3 MINGGU!! Mana tak syok kan.  Tapi cerita tak bestnya diet atkins nik kali ni tak berjaya macam yang sebelum ni. Setereesss makkk.

Yang paling besar tu, kitalah. Maap letak gambar kawan kawan kita kat ofis lama. RINDU.


Tak tahulah kat mana punca yang buat diet kali ni tak jadi. Setelah 3 minggu nik buat dengan gigih, berat yang turun hanya 2kG. Tak cukup untuk nik sebab nik target at least 5KG. Kita ni punyalah tolak semua makanan yang "tak halal atkin" tapi resultnya, sedehhh!

Korang agak-agak kenapa? 

Gula nik tak sentuh langsung 3 minggu. 
Kek kuih muih aneka macam tu, nik pandang je!
Nasi mee dan angkatannya ni tinggal terus.
Air manis memang tak try.
Air kosong 3 Liter atau lebih nik minum sehari.

Apa lagi tak kena ek?

Nik mula fikir yang metabolisma nik ni rendah sejak-sejak bersalin kot. Tu yang berat tak mau turun. Dulu semudah Abc je hilang 9kg. Ni 2kg pun payah. Bukan nik tak bersyukur, tapi tulah sebab kita dah usaha kan, so frust menunggeng la jugak. Dah berat tak mau nak turun, nik bedal jelah nasi esoknya lepas timbang tu!

Frust kan? Padan muka. 

Nanti nantilah diet balik. Tapi nak try buat Intermitent Fasting pulak. Mana tau boleh kurus macam Lisa Surihani. Sekrang tengah trend kan IF ni, sejak sejak viral diet IF yang Lisa buat tu.

Tunggulah ada kekuatan, tahun depan ke. Tahun ni kita gemuklah dulu. Hemmm.

Korang kalau berminat nak try Diet Atkins boleh refer link yang list kat bawah ye.



2 ulasan:

  1. pernah buat diet atkins ni tapi bertahan 2 minggu je. turun memang turun berat tu tapi azab sungguh kena ikut pantang..huhu. Kena jiwa kental dan disiplin baru boleh buat diet atkins ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha, itulah nik pun tak mampu nak buat lama-lama. bab disiplin makan tu letih nak follow.

      Padam

Komen membina dari anda digalakkan dan di dahulukan dengan ucapan terima kasih.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS