Sudocream Sesuai Untuk Nappy Rash dan Ruam Susu Baby

Jumaat, 18 Oktober 2019

Hai, selamat pagi korang!

Memamdangkan kita tengah ada mood nak menulis ni, nik nak share sikit pasal cream yang nik guna masa Anis Farhana umur 3, 4 bulan hari tu. Kat bontot dia kena nappy rash nak kata teruk tu taklah tapi kita sebagai mak ni, hmmm sedihnya lahai tengok anak sakit macam tu. Dengan merah merahnya lagi. Lepas tu, kat pipi pun macam kena ruam susu. :(

Ni ha  rupa sudocream tu. Maaf gambar kelam sikit.  Tulis kat situ hypo-allergenic kan? Masa nik bawak anis kat klinik kulit pun doktor suruh cari produk yang hypo-allergenic.



Korang tengoklah harga sudocream kat farmasi ni, bapak mahal weii. Tapi sebab nak cepat, tak nak tunggu esok dan tak mau dah nak beli online sebab lambat, nik minta husband beli je kat farmasi dekat rumah. Padahal kalau tengok kat Lazada/Shopee dalam 22-25hengget je. Takpelah, demi anak.

nampak biji-biji tu kan

sian anak ibu. tak nak bagi garu dah besar pun kena pakai mitten lagi. :(


merah merah pipi anak kita :( ibu sedih.



Dah jadi mak ni, anak sakit pun kita boleh nangis! hati tisu betul. Tak faham macam mana ada mak yang sanggup buang anak kat dalam tong sampah tu. Kejam sangat!

Ok, back to the topic. 

Sudocream ni serius sangat membantu untuk nappy rash dan ruam susu kat pipi anis. Nik just sapu sapuan paling nipis dalam dua tiga hari dah menghilang dah rashes tu. Alhamdulillah.

Nasib baik masa tu nik baca review sape entah kat group mak mak kat fb, dia sapu sudocream ni kat baby dia. Sebab sebelum tu nik ada try jugak ubat sapu lain, tapi tak jadi.  Nappy rash bontot anis takde pulak, tapi kalau ada pun tak kan nak letak sini. hahaaa. 

buekkkk..
Kat gambar atas ni, muka anis dah start licin dah. Ada lagi kesan sikit sikit, tapi makin membaik. Kalau baby korang naik ruam susu ke, ruam kat bontot ke boleh la try sudocream ni, Insyallah boleh baik.

Tapi lepas je sembuah ruam susu kat pipi dah bontot anis, anis dapat eczema pulak. Which is ibu dia  tak boleh makan telur, ikan bilis, ayam dan seafood sebab anis fully breastfeeding sehinggalah umur dia 11 bulan.

2 ulasan:

  1. ramai orng cadangkan produk ni kalau ada ruam kat baby..kata mereka berkesan..:)

    BalasPadam

Komen membina dari anda digalakkan dan di dahulukan dengan ucapan terima kasih.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS