Makette Steamboat & Grill di Kuala Terengganu - Fatihah Fazlin

Jumaat, 1 November 2019

Makette Steamboat & Grill di Kuala Terengganu

Hi Assalamualaikum!

Minggu lepas 25 hb hari jadi suami nik, so sebelum tu dah plan siap-siap nak ajak dan belanja dia makan steamboat(tapi dia yang belanja) Nik tanya kawan-kawan dorang suggest makan kat Makette Steamboat and Grill kat Kuala Terengganu. So malas nak fikir panjang, nik ajak suami ke situ jelah. Senang. Dari setiu takdelah jauh sangat.

Kitaorang pergi dah maghrib.

Tapi nik kecewa sikit sebab dalam banyak-banyak Restoren steamboat yang nik pernah pergi, hanya di Makette ni takde ketam. Whyyyy. Dahla kita suka makan ketam. Kalau bersteamboat, memang ketamlah nik aim siap-siap!

Masa sampai hari tu tak ramai orang lagi. Tapi bila kami nak start makan tu, makin ramai yang datang. Satu family tu 5, 6 orang.

Tak taulah sama ada hari nik pergi tu stok ketam habis ke, memang takde ke. tapi kuciwaaa la. Rasa macam tak lengkaplah makan steamboat kalau ketam tak de. Lepas tu pulak, udang pun kecik je. Hampa kali kedua.  Korang pernah makan kat Mekette? Memang takde ketam ke cam mana ek?

Anis Farhana makan kon aiskrim! Suka sangat dia dengan benda tu. Dua kon dia habiskan!

Tapi overall, seafood lain dan lauk lauk lain semua ada dan sedap. Daging kambing punya perapan dia serius terbaik. Berapa piring nik tambah, hahaha. Lokan, lala dan spesis yang lain pun banyak, setiap masa dorang punya staff tambah lauk. Ha satu lagi, dorang punya kuah tomyam tu pun sedap bagi nik. Rasa dia elok je dengan semua bahan lain bila dah boilkan.

Air pun ada banyak jenis, korang tinggal pilih je ikut selera masing-masing. Tapi awas, agak manis ye. :) 


Bab harga standardlah, tak mahal sangat RM25/person. Budak kecik macam Anis free. Lepastu ada ada ambil deposit RM10. Btw, kita kena bayar dulu baru makan, so deposit tu dorang ambil incase kalau ada korang ambil buffet tapi tak habiskan, tolak kat deposit tulah. Adalah pengiraan dia cemana entah, staff tu explain. Nik lupaa.








Nik nak hunting restoren steamboat and Grill lain kat area Kuala Terengganu/ Setiu. Kalau korang ada cadangan kedai mana yang best dan wajib ada ketam, bagitau ek! Nak pergi :)


 Makette Steamboat & Grill di Kuala Terengganu
 ALAMAT: Kawasan Perindustrian Chendering, 
                      21070 Kuala Terengganu, Terengganu
Tel: 0136699905
















2 ulasan:

  1. Makan steamboat memang sis suka..tapi kalau satu benda x complete..memang failed la kan...

    BalasPadam
  2. Untuk mempermudah kamu bermain guys ajoqq menghadirkan 7 permainan hanya dalam 1 ID 1 APLIKASI guys,,,
    dimana lagi kalau bukan di ajoqq,,, WA : +855969190856
    website : AJOPK.ORG

    BalasPadam

Komen membina dari anda digalakkan dan di dahulukan dengan ucapan terima kasih.

FATIHAH FAZLIN@templatesyard