Apam polkadotku tak menjadi - Fatihah Fazlin

Isnin, 11 Mei 2020

Apam polkadotku tak menjadi

Assalamualaikum.

Hari ke berapa PKP dah tak tahulah. Yang pasti TSMY dah umumkan pun dah semalam, PKPB akan terus bersambung sebulan lagi. Sebulan terus ye dia bagi, mereputlah kita kat rumah walaupun boleh keluar tapi kalau nik baik dok rumah jela. Ramadhan pun dah hari ke 18 dah, nak masuk 10 hari terakhir dah.

Duduk rumah takde benda nak buat, masak jelah kerjanya. Dua tiga hari lepas datang idea nak buat apam polkadot. eh tapi kita tak pandai buat. Selalu makan free yang kak has(officemate kat hulu selangor) dulu buat. Hahaha. sebab teringin nak makan apam polkadot kak has, kita buat sendiri. Mencuba tu penting ye walaupun tak pandai. 



Memandangkan bahan-bahan pun ada cukup lengkap, dan berbekalkan resepi google nik trylah buat. hahaha. Nak kata berjaya tu taklah sebab bentuk dia tak jadi cantik bulat-bulat macam yang orang lain buat. Rasa dah nak sama dah dengan kak has punya. hahaha.


Warna warni cantik sangat.



Yeeeeee rupa tak berapa nak ada. Tapi okeylah anak nik suka sangat makan. Nik simpan dalam peti ais keseokan harinya, dia dok suruh bukak peti ais nak makan kek. adoooi! sejam sekali nak makan kek. Tapi nik tak bagi sangatlah sebab kita buat guna pewarna kan. agak tak sesuai untuk budak.

tengok ni, tak paham nik kenapa dia bersegi macam tu. orang lain buat elok cantik bulatntya.






Memandangkan apam polkadot nik tak cantik, hahahah. resepinya korang googlelah blog orang lain. Kan nik bagi resepi kat sini dengan apam korang tak menjadi.


1 ulasan:

  1. kuih melayu ni bukan mudah nak buat.
    aida sendiri tak pandai meskipun apam ni :) hi hi hi hi...
    kuih omputeh senang skit.

    BalasPadam

Komen membina dari anda digalakkan dan di dahulukan dengan ucapan terima kasih.

@templatesyard