Menu Diet Atkins - Fatihah Fazlin

Sabtu, 4 April 2015

Menu Diet Atkins

ASSALAMUALAIKUM.. 

Hi. Selamat pagi pembaca budiman. :)

Menu Diet Atkins | Dah baca pasal diet Atkins ke korang? Berminat nak kurus? Meh teroka entry Diet Atkins 1 , Diet Atkin Induction(fasa 1) , Cara-cara Shopping Atkiners , Ketosis dalam Diet Atkins , dan last sekali Air Detox untuk Kurus & Buang Toksin . Baca satu satu kat setiap entry eh. Insyallah, menjadi.

Ramai yang cakap, diet atkins ni tak elok, tapi semuanya bergantung pada korang sendiri. Yang penting jangan diet kalau korang tak tahu apa itu diet atkins. Dan sebolehnya kaji dulu pro and contra kalau korang buat diet ni. Kalau rasa banyak keburukkannya, jangan buat. Itu je.

Menu Diet Atkins.
Nak tahu apa yang atkiners selalu makan? Haaa. yang paling utama adalah telur, ikan dan ayam. Macam nik dulu, memang banyak makan telurlah. Murah. Tapi tetiba kena alergik telur. Ohh.. selama ni okey je. Maybe sebab overdose kot.. hahaha.. 

So, start pada tu, nik kurangkan pengambilan telur. Eh.. jap, sekarang nik tak buat atkins dah.. sebab.. tak leh tahan nak makan nasi. Tapi nik suka share kat blog ni sebab nik tahu benda ni berkesan dan menjadi.. untuk anda yang bersungguh.

Okeeeyy.. Panjang melalut. Menunya nggak ada lagi. heee.. Nik kongsi menu bergambar ye. semua menu tu, nik sediakan sendiri bersumber dari perkongsian dalam group. So, kalau korang nak cuba buat, di persilakan.. :) 





Bayam Bilis. Kasi basuh dulu ikan bilis hilangkan masin. Dalam diet atkins kena kurangkan masin, kalau boleh takyah la bergaram bagai.


 Telur rebus + sardin



Tak tahu nama apa.. goreng telur kasi nipis. Pastu balut kan segala jenis sayur yang digoreng... nik tak goreng pu sayur tu.. just letak salad, timun jepun, carrot sikit..kacau dengan mayonis.


 
Ni sebagai kudapan tengah malam. Masa makan ni terlalu kelaparan. heeee


Ayam kepada nasi ayam. RM2 UNTUK ini. hehehe. Beli kat cafe tempat kerja.


Tomyam kegemaran zaman berzaman. Masak sendiri okeyy :P


Nampak macam tak sedap kan? hmmm.. Tomyam ayam + ikan singgang. 




Ayma goreng + sayur. Beli kat cafe jugak ni.



Yang nik nik masak sardin. Campur sekali dengan sayur sawi kalau tak silap.. campur juga dengan telur. MABELES. Nampak je tak sedap ni, tapi rasa masyaallah punya sedap.. hehehe


Apa ni?????



Telur di goreng dengan sayur



Ni kengkononnya nak buat nasi goreng ala atkins.. Tapi tak menjadi.. Rasa pun tak sedap mana.. tapi cubalah korang buat, mana tau sedap kan..



Bebola daging atkins. Makan dengan daun salad, timun jepun, sos nandos dan mayonis.



Tak tahu la ayam masak apa ni. Beli kat cafe, tolan ajolahhh,, hehehhe


 

Banyak lagi menu/makanan lain.. Tapi cari dalam fon tak jumpa pulakk. Lupa dah ni save kat bahagian mana. NANTI kalau ada jumpa nik share kat sini ye. So korang jangan lupa masak sedap-sedap. Diet atkins ni  diet untuk makan sedap, cuma tak leh ambik carbohydrate je. Hehehe. Susah eh? nik rasa benda akan jadi senang kalau kita betul-betul tekad nak buat. Kan ??


2 ulasan:

  1. terima kasih share menu nih..saya mmg tengah collect menu diet atkins nih..hehe..

    BalasPadam
  2. Takleh makan nasi mee and so on kan? phew. makan lauk je. bilalah start nak diet atkins ni? wuuuuu

    Hai Fatihah and semua di sini, jemput join GA Sayang oleh Scha eh? :)

    Giveaway Sayang by Scha Nazri

    BalasPadam

Komen membina dari anda digalakkan dan di dahulukan dengan ucapan terima kasih.

FATIHAH FAZLIN@templatesyard